Blogg

La voix du Nord Saint Omer

Dagstidningen La Voix du Nord är en regional publikation i norra Frankrike. Tidningen grundades under tyskarnas ockupation av Frankrike 1941. Det var till en början en hemligt distribuerad tidning som spelade en stor roll för motståndsrörelsen i norra Frankrike.

Om La voix du Nord Saint Omer

Sedan starten har tidningens huvudkontor och redaktion funnits i staden Lille. Staden ligger så pass långt norr ut i Frankrike att den i princip gränsar till Belgien. Man kan säga att det område som tidningen täcker är Lille med omnejd. Sedan länge rapporterar La Voix du Nord Saint Omer, vilket är en mindre stad cirka fyra mil ifrån Lille. I Saint Omer bor endast kring 14 000 personer vilket kan jämföras med de nästan 300 000 som bor i Lille.

Exempel på rapportering

Även om många invånare i norra Frankrike också läser rikstäckande dagstidningar så fyller La Voix du Nord en viktig roll för lokala nyheter. Från Saint Omer rapporteras flitigt om det lokala hockeylagets framgångar till exempel. I norra delarna av Frankrike är hockey en mycket stor sport, vilket inte är fallet söderut.

Självklart rapporterar tidningen också om den lokala politiken i både Lille och Saint Omer. Vilket också är ett behov som de rikstäckande tidningarna inte tillfredsställer.