Blogg

Fotboll är tillbaka mer spännande än någonsin

Snart är det dags igen! Vi är bara några veckor från det största sportevenemanget som miljontals människor över hela världen ser fram emot.Men även om så många inte kan stå ut med väntan, är denna VM verkligen värt att följa eller ens titta på ibland? De som inte är intresserade av sporten kan tycka att att det finns en del anledningar, eller brist på anledningar, till varför man ens borde kolla på en enda match.

Oavsett om du gillar att följa evenemang tillsammans med vänner och familj eller om du gillar att betta på lag via ett casino online, detta VM kan vara den perfekta underhållningen för vem som helst denna höst!

Det mest dramatiska idrottsevenemanget

Det finns inget annat idrottsevenemang som kan jämföras med fotboll. Det är inte bara en av världens mest omtyckta sporter, men det är även något som alla följer mer eller mindre.

Ta 2014s VM i Brasilien som ett exempel. Vem kan glömma när Luis Suarez förvandlades till en vampyr och bet sin italienska motståndare? Eller när Tyskland besegrade värdarna Brasilien 7-1 i en semi-final.

Sporten är full av drama och oförglömliga händelser varje år, vilket bara gör det mer intressant och spännande.

Spännande social aktivitet

Det kan även vara otroligt nervöst för tittarna hemma och det spelar ingen roll om du tittar tillsammans med din partner i vardagsrummet eller med ett umgänge på en pub. Vårt tips är att hitta någon eller några att titta på matcherna med, eftersom fotboll kan vara en social aktivitet som egentligen inte kräver mycket fokus på sporten. Det lättar upp stämningen och fungerar som en bra isbrytare.

VM utan Sverige är inget nytt

Det är bara en tidsfråga om när det är dags att nämna den stora nackdelen med årets världsmästerskap. Detta VM är den andra gången som Sverige inte kvalificerar till tävlingen sedan sedan 2014.

Det positiva med detta är att den svenska befolkningen har redan sett hur ett VM ser ut utan Sverige (från VM 2014 i Brasilien) och tävlingen är inte det minsta poänglös att titta på! Det finns många omtyckbara lag att heja på, som de ödmjuka Danmark, Tyskland eller Sydkorea.

Ett liknande exempel är OS. Vem tycker inte om att kika på olympiska spelen och bli chockad av de bästa idrottarna i världen?

Inga garanterade vinnare eller förlorare

Alla sporter har lag eller individer som statistiskt har större sannolikhet att lyckas eller göra bra ifrån sig, men i varje VM – och även EM – finns det alltid dem där lagen som förvånar alla med sina otroliga prestationer mot några av världens bästa motståndare. Några exempel är Kroatien som tog sig till VM-finalen från 2018, eller när Island besegrade England och tog sig till kvartsfinalen i EM från 2016.

Många av de mindre länderna som Wales eller Sydkorea har några otroligt talangfulla spelare som aldrig bör underskattas i någon match.

I slutändan finns det inga garantier i fotboll. Allt kan hända, oavsett vem som spelar och det är det som är så underbart med sporten.

Fotboll har blivit mer anfalls-fokuserad

Ett vanligt argument som oftast kastas runt är att fotboll är en tråkig sport där 20 personer springer runt på en gräsplan utan att göra mål. Även om detta alltid har varit lite av en stereotyp så är det också säkert att säga att fotboll nu är snabbare än någonsin förr.

Precis som alla idrotter så utvecklas alltid hur fotboll spelas. Under de senaste åren har fotboll blivit mer fokuserat på anfall. Det innebär att lag lägger större vikt på att skapa målchanser och göra mål, istället för att försvara sig från motståndarnas anfall. Detta har resulterat i högre tempo och fler mål i matcherna.

Många av dagens anfallare har en otrolig fart när de har bollen vid fötterna och det kan hända att man missar ett mål om man distraheras av något annat.

Kanske vårt sista VM med Messi och Ronaldo

Alla känner väl till Lionel Messi och Cristiano Ronaldo, eller hur? Du kanske inte har sett dem spela, men du känner till namnen. Det finns en rimlig anledning till det. Dessa personer var inte bara sportens bästa spelare under deras tid, utan de är världens bästa spelare genom tiderna och vi har haft en otrolig tur att få se dem spela under samma tidsperiod.

Båda stjärnorna har dock något mer i gemensamt och det är faktumet att de båda är över 35 år och de båda har visat ålderstecken rätt så länge nu. Det är dock inte förvånande, då fotboll är en sport för de unga vuxna som kan springa och tacklas utan att oroa sig det minsta.

Naturligtvis är det möjligt att vi kan se en 39-årig Leo Messi och en 41-årig Ronaldo under nästa VM, men med tanke på att de blir känsligare för skador varje år så finns det inga garantier. Därför är det rekommenderat att titta på åtminstone minst en match för Argentina och en för Portugal, innan det är för sent.
Alla har sina skäl att titta, eller inte titta, på VM. Det är självklart inget måste, men det kan vara mer spännande än vad man tror. Om du inte har gett VM en chans, prova gärna i November. Det kommer trots allt att sändas gratis på TV.