Blogg

Bästa tipsen till maskeraden

Att fixa en fest är ett väldigt bra sätt att samla dina vänner och ha kul ihop. Du kan ha fest för att fira något. Till exempel en födelsedag eller en högtid. Men en fest kan ske när som helst och livet i sig är ju alltid värt att fira.

Om du planerar att ha en fest kan du överväga att ha en maskerad. Du kan läsa mer om maskerader på wikipedia om du vill få mer information på vad det är för något. Men kort sagt är en maskerad en fest där deltagarna och arrangören klär ut sig.

I den här artikeln kan du läsa mer om hur du arrangerar en bra och minnesvärd maskerad, vad du kan behöva inför festen och annat intressant för dig som planerar att bjuda in dina vänner på en rolig maskerad.

Olika teman

Det går givetvis bra att bjuda in till en maskerad med helt fri utklädnad. Men många kan uppleva att det känns svårt att hitta på vad de ska klä ut sig till för något. Därför kan det vara en bra idé att sätta ett visst tema på festen. Det finns otroligt många olika teman att välja bland och bara din fantasi sätter gränser. Här nedan får du några förslag på teman du kan ha på din maskeradfest.

Oktoberfest

Oavsett om det är höst eller inte så kan det alltid vara passande med en oktoberfest. Denna typ av fest har sitt ursprung från Tyskland och firas genom att dricka öl. Då kan festens deltagare klä ut sig med en klassisk grön keps och du kan pynta med passande pynt för temat.

20-tals tema

Ett annat vanlig tema på fester är 20-tals tema. Det vill säga 1920-tals tema. Då kan gästerna klä ut sig med klädsel från filmen the great Gatsby eller tv-serien Downton Abbey. Med håraccessoarer med fjädrar och kjolar som slutar vid vaderna kan gästerna komma helt rätt i tema. För att pynta enligt temat ska du satsa på mycket glamour med dekorationer av silver och guld.

Cirkus

På en cirkus maskerad kan gästerna välja om de vill klä ut sig till ett djur eller en person som underhåller på en cirkus. För att pynta rätt enligt temat ska du använda dekorationer med djurmotiv.

TV och film maskerad

På en tv och film maskerad ger du dina gäster ganska fria tyglar vad gäller utklädnad. Bara deras fantasi sätter gränser. De kan komma som någon i Stranger Things eller Game of thrones eller som någon i Ghost Busters, sällskapsresan eller Gudfadern. För att dekorera rätt enligt temat ska du bjuda på popcorn i klassiska popcornbägare.

Inköp inför maskeraden

När du har bestämt vilket tema du ska ha på maskeraden och skickat ut inbjudningarna är det hög tid att köpa in det du behöver. Det finns många olika sorters dekorationer du kan använda för att pynta i ditt hem eller den lokal du hyrt. Här är några exempel på dekorationer:

  • Ballonger
  • Konfetti
  • Girlanger
  • Vimplar
  • Serpentiner

Det kan också vara bra att köpa hem saker för dukningen såsom tallrikar, dukar, servetter, bestick, sugrör. Det finns även fina placeringskort.

För att hitta ett bra utbud på dekorationen för din fest kan du gå in på tingeltangel.se. Där kan du köpa allt det du behöver för maskeraden från ett och samma ställe.

Underhållning

Sist men inte minst är det viktigt att gästerna är roade för att du ska få en lyckad fest. Frågesport är något som alltid går hem. Om festen har ett tema kan det vara passande att ställa frågor på temat. Har du till exempel en 80-tals fest ska du givetvis se till att spela massor av bra 80-tals musik på festen. Det finns även många roliga lekar ni kan ägna er åt för en rolig fest.