Blogg

Jorden runt på 80 dagar (film, 1956)

Äventyret börjar med Jorden runt på 80 dagar

När det kommer till klassiska äventyrsfilmer har vi något speciellt här, jorden runt på 80 dagar från 1956. Trots att det har gått över 60 år sedan den släpptes, är dess charm fortfarande lika levande. Vilket underbart äventyr, eller hur? Men har du någonsin frågat dig själv om vad som gör den här filmen så minnesvärd?

Höjdpunkter av filmen

Håll i dig, för vi ska på en akademisk resa! Först och främst kan vi inte undgå filmens oslagbara berättelse. Jorden runt på 80 dagar gjorde det fantastiska jobbet att transportera publiken runt världen från biografsätet. Underbara historier och karaktärer som vi fortfarande minns, allt inramat i en ljuvlig musik!

En resa nerför minnesfåran

Du kanske undrar, hur kunde en film skildra alla dessa platser under 1950-talet? Svaret ligger i filmens skarpa regi och banbrytande specialeffekter för dess tid. Så ta biljetten och kliv ombord på Phileas Foggs fantastiska luftballong!

FiIm AB Premiär datum Regi
Jorden runt på 80 dagar 17 Oktober 1956 Michael Anderson
Längd 182 minuter
Box office $42,000,000
Produktionsselskap United Artists

Hur fantastiskt är det inte att kunna fördyka sig i sådana klassiska filmpärnor som jorden runt på 80 dagar och fortfarande känna samma magi? Återupptäcka denna film är som att dra på ett äkta nostalgiskt äventyr!