Blogg

Ingen mer skrollning – hitta det du söker på Netflix direkt

Spenderar du som de flesta alldeles för mycket tid med att skrolla efter något att se på Netflix?

Det klassiska scenariot är att du har precis fått hem pizzan du har beställt och vill se något bra under tiden som du äter. Men många gånger fastnar man med att skrolla efter något att se så länge att pizzan hinner bli kall! Detta vill nog alla undvika, så vi ska kika på några alternativ som kan hjälpa dig slippa skrollandet och snabbare hitta något som faller dig i smaken när det gäller filmer eller serier.

Hur du hittar rätt film på Netflix – utan att skrolla

Netflix är en av de mest populära streamingtjänsterna, och det är inte svårt att förstå varför. De erbjuder ett brett utbud av filmer och tv-serier, och det finns något för alla. Men ibland kan det vara svårt att hitta rätt film bland alla alternativen, och man kan lätt bli frustrerad av all skrollande. Här är några tips på hur du enkelt kan hitta rätt film på Netflix:

– Använd Netflixs sökfunktion: Du kan söka efter filmer baserat på titel, genre eller regissör.
– Använd Netflixs algoritm: Netflix har en algoritm som rekommenderar filmer baserat på vad du har tittat på tidigare.
– Ladda ner Netflixs app: Med appen kan du enkelt söka efter filmer och se trailers innan du bestämmer dig för om du vill se dem.
– Använd tredjepartswebbplatser: Det finns flera webbplatser som listar de bästa filmerna på Netflix, så ta en titt på några av dessa om du fortfarande inte hittar något intressant. Netflixguiden är en av de populäraste.

Så hittar du de bästa dokumentärerna på Netflix – utan att skrolla i evigheter!

Netflix är känt för sina fantastiska dokumentärer, och det finns något för alla. Om du är intresserad av historia kan du titta på The Civil War eller The Vietnam War. Om du vill lära dig mer om djur kan du titta på The Ivory Game eller Virunga. Oavsett vad du är intresserad av finns det en dokumentär på Netflix som passar dig perfekt. Men hur hittar man de bästa dokumentärerna utan att behöva skrolla i evigheter?

Det finns flera olika sätt att hitta de bästa dokumentärerna på Netflix. En av de enklaste metoderna är att använda Netflixs egna sökmotor. Du kan söka efter nyckelord som ”dokumentärer” eller ”historia” för att få fram en lista med relevanta filmer. Du kan också använda andra sökmotorer, som Google, för att hitta recensioner och rekommendationer från andra användare. Nackdelen med denna metod är dock att det tar tid att hitta riktigt bra filmer, och det finns ingen garanti för att du hittar något intressant.

En annan metod är att leta upp listor med de bästa dokumentärerna på Netflix. Detta gör du enkelt genom att googla ”bästa dokumentärerna på Netflix”. Detta ger dig tillgång till många olika listor med filmer, och det blir mycket enklare att välja en film som verkar intressant. Det är alltid bra att kunna läsa varför någon rekommenderar en specifik film eller serie, för att på så vis kunna tänka dig in i om det är något för dig elle rinte.

Topp 10: Bästa filmerna på Netflix just nu (som du kanske missat)

 1. Spirited Away
 2. Inglourious Basterds
 3. Don’t look up
 4. Ballad of Buster Scruggs
 5. Eurovision
 6. Uncut Gems
 7. For the Love of Spock
 8. Day Shift
 9. Blue Jay
 10. Snatch

Kan man utöka sortimentet på Netflix?

Netflix har ett mycket stort utbud av filmer och tv-serier, men ibland kan det kännas som att du har sett allt väldigt många gånger. Visste du att olika länder har olika utbud på Netflix? Mycket av materialet är samma världen över, framförallt när det gäller Netflix egna filmer och serier, men sedan finns det väldigt mycket innehål som är begränsat till vissa geografiska områden och länder, som inte alla har tillgång till. Det är faktiskt möjligt att se på amerikanska Netflix, till exempel, även i Sverige, men då behövs en VPN där du kan ställa in din geografiska plats till USA.

Kan inte bestämma dig för vad du ska titta på? Här är några tips!

Ibland är det svårt att bestämma sig för vad man ska titta på, oavsett om det är på tv eller film. Vad man är sugen på att se beror mycket på humör, och hur mycket tid man har. Ska du se något till middagen så kanske en film eller ett avsnitt av en serie passar bra, medans något annat som en hel serie passar bättre om du har mer tid som du tänkt spendera i soffan eller sängen framför Netflix. Några tips för att slippa skrolla i evigheter eller kanske börja på något du inte tycker om är att:

 • Känn efter innan du börjar, vad du är på för humör och vad du är sugen på. Behöver du muntras upp med en komedi, är du sugen på spänning eller vill du se ett romantiskt drama? I sådana fall kan du söka på kategorin och få många olika förslag som passar tillfället.
 • Netflix använder algoritmer för att kunna ge förslag på filmer och serier baserat på vad du har sett innan. Du kan hjälpa algoritmen på vägen genom att tumma upp de filmer eller serier som du tyckte var bra. På så sätt kommer dina förslag bli ännu mer anpassade efter vad du faktiskt tycker om.
 • Har du hittat en film eller serie du tyckte om men har sett klart, så kan du många gånger skrolla ner för att hitta förslag som är liknande den.
 • Har du en favoritskådespelare så kan du söka på den och få upp allt hen är med i.
 • Gör en lista på filmer och serier du är intresserad av medan du skrollar, alltså lägg till dem i din “lista”, så kan du vid tillfällen då du inte känner för att skrolla genom hela innehållet, vända dig till den listan som bara har underhållning som du faktiskt själv har lagt dit.

Netflix har många bra filmer och serier, men det kan vara svårt att hitta något som passar för stunden. Följ tipsen ovan för att slippa slötid på skrollande och optimera din tid framför TV:n och Netflix!