Blogg

Hur lång måste man vara för att bli modell tjej

Okej, så du funderar på att bli modell, men undrar över ”hur lång måste man vara för att bli modell tjej”? Jag förstår att det kan vara lite förvirrande, så låt oss prata om det.

Längdkrav på modellbyråer?

För det första är det viktigt klargöra en sak – det finns ingen fast standard för modellhöjd. Varje byrå eller märke kan ha deras egna preferenser, och dessa kan skilja sig åt beroende på vilken modelltyp de söker. Detta säger jag inte för att förvirra dig, utan snarare för att uppmuntra dig att inte ge upp dina modellambitioner om du inte råkar uppfylla vissa ”standardkrav” du sett någonstans.

Villkor från internationella modellbyråer

Trots detta, för högmode och catwalk, har många internationellt erkända modellbyråer fortfarande en tendens att föredra modeller som är minst 170 cm och helst upp till 180 cm långa. Är det alla fall då? Absolut inte! Vad sägs om att vi tittar på några velkända namn i modellbranschen?

Modell Längd Byrå
Kate Moss 168 cm Storm Model Management
Devon Aoki 165 cm One Management
Twiggy 167 cm unnamed
Laetitia Casta 168 cm DNA Model Management

Olika modelltyper, olika regler

Det finns dock flera modelltypar där stränga längdkrav inte gäller, exvis kommersiell modell, Instagram modell, plus-size modell, petite modell, och mer.

Slutorden?

Det viktigaste att hålla i minnet är att om du brinner för modellering, låt inte någon siffra stoppa det. Nu vet du svaret på ”hur lång måste man vara för att bli modell tjej”. Nu, gå ut och gör ditt bästa!