Blogg

Bäddmadrass – för bättre sömn

För att ge din säng en längre livslängd bör du investera i en bäddmadrass. En bäddmadrass är utformad för att placeras ovanpå den vanliga madrassen som ett extra skönt och stödgivande lager. Bäddmadrassen förbättrar sängens komfort, fördelar kroppsvikten bättre i sängen och skyddar din säng från slitage. Genom att lägga en bäddmadrass ovanpå din madrass håller den formen längre och dessutom får du en renare sängmiljö.

En bäddmadrass gör sängen bekvämare och den kan även mildra effekterna av en alltför hård eller mjuk madrass. Bäddmadrassen tar dessutom upp en del av den kroppssvett som du avger under natten. Att du inte svettas direkt på själva madrassen bidrar också till att den håller längre. Se till att byta ut bäddmadrassen efter ungefär 4–6 år för att dra nytta av dess goda egenskaper och glöm inte att utrusta den med ett madrasskydd. Det är dock viktigt att poängtera att en ny bäddmadrass inte räddar en dålig säng.

Olika material

Bäddmadrasser finns i olika material, som ger olika känsla. För att avgöra vilket material du bör välja spelar flera olika faktorer in, vill du sova svalt eller varmt, mjukt eller fast, vad som är bäst för din rygg och så vidare.

Bäddmadrasser i latex har en hög andnings- och fukttransporterande förmåga. En sådan bäddmadrass passar därför dig som kan bli väldigt varm under natten. En bäddmadrass i memoryskum är en tryckavlastande produkt, som formar sig efter kroppen och kan vara till stor hjälp i att förebygga exempelvis muskel- och ledvärk, samt cirkulationsproblem.

Rätt madrass för dina behov

Vilken bäddmadrass du upplever som skönast är en avgörande faktor i valet av din nya bäddmadrass. Den ska vara anpassad för just din kropp och sovställning för att din komfort ska vara optimal. Du har hittat den perfekta madrassen när madrassen ser till att kroppen ligger jämnt. Du kan se detta när höften och axlarna sjunker ner i madrassen och därmed skapar en rak ryggrad. Madrassen ger alltså det perfekta stödet för både midja, axlar och höfter. För att hitta rätt bäddmadrass för just dig, rekommenderas det att ta hjälp av experter. SENG erbjuder gratis rådgivning, antingen online eller i någon av deras butiker.