search
top

Nya svenska rappare

Den svenska hiphop kulturen växte sig fram från 1980-talet och efter detta har populariteten för denna musikgenre vuxit sig allt större för varje år. Dåtidens svenska rappare var särskilt inspirerade av amerikanska rappare och skrev därför de flesta låtar på engelska. Senare kom detta att omvandlas till allt mer svenska texter. Dagens svenska rappare är särskilt uppskattade för sina svenska texter och låtar. Men hur ser då dagens utbud av svenska rappare ut och vilka nya svenska rappare klättrar sig allt högre på topplistorna? Allt detta och mer kan man läsa om i denna artikel som inriktar sig särskilt på just nya svenska rappare som är värt att lyssna på om man uppskattar hiphop.

Einar

Stockholmsfödda Einar har sedan år 2018 varit aktiv som rappare och med låtar som “Katten i trakten” blev han ett välkänt ansikte, framförallt som gangstarappare och låtskrivare. Einar började redan i tidig ålder att lägga ut mängder av videos på sina sociala kanaler. Men det var inte förens år 2018 som han släppte “Duckar Popo”, som snabbt kom att ha över en miljon klick på Youtube som han blev mer välkänd. Efter denna mycket lyckade lansering har Einars lanseringar fått stor uppmärksamhet och uppskattat av även andra rappare.

Som rappare har Einar tilldelats flera priser och utmärkelser. Däribland tilldelades han P3 Guld-priset år 2019 inom kategorin “Årets låt” med låten “Katten i trakten”. Einar blev även nominerad i flera kategorier för Grammisgalan 2020. Så man kan lugnt säga att denna nykomlings framtid som rappare ser väldigt ljus ut.

Z.E

Z.E

Z.E

Svenska rapparen Z.E som i verkligen heter Jozef Wojciechowicz föddes år 1994 i Tensta, där han sedan växte upp. Många av rapparens låtar handlar just om hans uppväxt där och hur det präglat honom. Z.E blev särskilt känd under år 2017, vilket även var en tid då han beskriver sig vara livsstilskriminell. Han avtjänade ett fängelsestraff för grov stöld och bestämde sig i denna veva att det var musiken han vill verkligen vill satsa på och prioritera. Under detta året gästade han på Cherries låt “163 för evigt”. Denna låt slog stort och blev även internationellt kännbar av många.

Efter detta beslutade rapparen på att grunda ett eget bolag och tillsammans med rapparna Biggie Juke, Juggz och Gringo grundades bolaget Team Platina. Det var på detta bolag som Z.E lanserade sitt debutalbum vid namn “Min Penna Blöder”, vilket gjorde att hans namn fick stor spridning inom kretsen.

Under sina verksamma år har rapparen tilldelats många priser och utmärkelser. De mer utmärkande är då som “Framtidens Artist” där han utsågs som vinnaren av P3s musikredaktörer. Han har även både tilldelats och blivit nominerad för flertalet P3 Guld och Grammisar. Sedan starten år 2015 har Z.E lanserat sex stycken album, varav fyra av dem tillsammans med bolaget Team Platina. Han har även släppt mängder av uppskattade singlar och gästat flera andra artisters låtar. Däribland Dree Low, Nigma och Rami. Under 2021 kommer Z.E även att kunnas ses i Netflix filmatisering av “Snabba Cash”.

Comments are closed.

top