HomeBloggJohan Nyström – banbrytande inom kaffe

Johan Nyström – banbrytande inom kaffe

Date:

Upptäck hemligheterna till en god natts sömn

En god natts sömn är viktig för att hålla...

Topp 5 filmer som kommer att hålla dig på kanten av din stol

Vem älskar inte en bra spänningsfilm? De har förmågan...

Des conseils pour être en meilleure santé et réduire le tabagisme

Préserver sa santé est primordial et nous souhaitons tous...

Woody Allen – omdiskuterad filmjätte

Han föddes som Allen Stewart Konigsberg 1:a december 1935....

Bäddmadrass – för bättre sömn

För att ge din säng en längre livslängd bör...

 I långa tider har bryggkaffe och kokkaffe dominerat den svenska scenen. Men de senaste åren har en revolution inträffat som ritat om hela kartan för svenskens kaffedrickande. En av pionjärerna som slagit hål på Gevalias, Löfberg Lilas och Zoegas dominans heter Johan och Nyström Kafferostare & Tehandlare.

Snabbfakta om Johan & Nyström

VadKafferostare av klass
VarJohan och Nyström finns bland annat på Södermalm och Odenplan i Stockholm samt på Arlanda
NärVeckans alla dagar
VarförFör att du tröttnat på bryggkaffe

Johan och Nyström – kaffe för alla

Johan Nyström har kaffe för alla smaker. Men gemensamt för allt deras kaffe är att det håller hög kvalitet. För att bedöma kaffet använder de sig av kaffeorganisationen SCAA´s hundragradiga skala över kaffekvalitet. Kaffe som håller åttio procents kvalitet, eller däröver, kvalar in att rostas som specialkaffe. Med andra ord är det inte vilket dussinkaffe som helst.

Koppning och kvalitetsbedömning på kaffe

Johan och Nyströms mål är att allt deras kaffe ska ha minst åttiotre i poäng. Allt kaffe testas genom så kallad koppning, vilket enkelt uttryckt är kafferostarnas motsvarighet till vinprovning. Johan och Nyström satsar på att kunna erbjuda kaffesorter för alla, och skulle du mot förmodan inte dricka kaffe så kan du även köpa te av högsta kvalitet hos dem. Med andra ord behöver du aldrig gå lottlös från Johan och Nyström.

Johan och Nyström hittar du på city-punkter

Johan och Nyström har valt att placera sina kaffebarer på strategiska punkter, bland annat i Stockholm city. På Odengatan precis vid Odenplan hittar du en av deras berömda kaffebarer. Du når den lätt med tunnelbanans gröna linje, eller via den nya pendeltågsstationen. I Södermalms hjärta, på Swedenborgsgatan ett stenkast från Mariatorget, kan du också njuta av Johan och Nyströms goda och aromatiska kaffe. Hit kommer du enklast med tunnelbanans röda linje. Slutligen finner du dem även på Hantverkargatan på Kungsholmen.

Arlanda och Finland

Utöver de tre kaffebarerna i Stockholm finns Johan och Nyström även på Arlanda terminal 4, det vill säga inrikesterminalen. Dessutom finns de representerade i vårt kaffeälskande grannland Finland, närmare bestämt på Kanalkajen i huvudstaden Helsingfors. Besöker du den finska filialen kan du även njuta av en kall öl eller ett gott glas vin.

Johan och Nyströms onlineshop

På hemsidan hittar du ett rikt utbud av Johan och Nyströms kaffe. Här kan du i lugn och ro välja och vraka bland de många blandningarna. Men shopen innehåller mycket mer än kaffebönor. Här hittar du mängder av tillbehör, såsom kaffefilter, tekannor, kaffevågar och rengöringsartiklar för din utrustning. Du kan även hitta både espressokoppar och vanliga kaffekoppar samt olika typer av tekoppar. Är det vinter hittar du med stor sannolikhet även deras berömda julkaffe.

Ordna egen kaffeprovning eller ge bort kaffepresentbox

Har du blivit frälst på kaffe och vill anordna en egen provning, den så kallade koppningen som vi nämnde tidigare, kan du även köpa speciella koppar avsedda för just det här ändamålet. Ska du gå bort och saknar rätt present? Varför då inte visa din uppskattning genom att ge bort en av Johan och Nyströms populära kaffelådor som innehåller mindre prover av deras mest populära rostningar.

Det här hittar du i Johan och Nyströms online shop:

  • Kaffe
  • Te
  • Tillbehör
  • Presentboxar

Johan och Nyström – här för att stanna

Det råder ingen tvekan om att trenden som Johan och Nyström, och andra pionjärer inom kaffekulturen, startat är här för att stanna. Johan och Nyström har fått svensken att gå på café på det sätt man gör på kontinenten. Inte i första hand för att äta ett bakverk, utan för att njuta en vällagad och balanserad kaffedryck, oavsett om det rör sig om en espresso, en cappuccino eller en vanlig slät kopp kaffe.

Kaffe har gått från att vara en dryck man enbart stjälper i sig för att vakna till av till att bli en kulinarisk höjdpunkt som man avnjuter med stil och finess. Svensken har flyttat sig från puttrande kaffepannor och bryggare, till pysande och fräsande kaffemaskiner. Det är ingen tvekan om att denna trend kommer att stanna kvar för, som med allt annat, har du väl smakat kvalitet vill du inte för ditt liv byta bort den igen.