Nosferatu
Musiken som framförs live i biosalongen av Kandels under filmen, består av både traditionell klezmermusik och egenkomponerat material. Vi ville göra musik med sorg och skräck, men också glädje och romantik.

Ett otroligt roligt arbete som givetvis innebar att vi har sett filmen många gånger. Vi tröttnar aldrig på den, snarare är det tvärt om, vi upptäcker nya saker varje gång.


 Huvudpersonen Hutter tar farväl av sin älskade Nina innan avfärd mot Karpaterna i Transilvanien där ha ska möta Greve Orlock. Han anar föga vad som väntar honom.  
   
Filmhistorisk klassiker
Nosferatu är en av filmhistoriens klassiker och är stilbildande för kommande vampyrfilmer. Spelet med skuggor är suveränt och ger filmen en skräckfylld och mystisk karaktär. Friedrich Wilhelm Murnau film bygger på Bram Stokers Dracula. Trots att en del ändringar gjorts så stämdes han och blev beordrad att bränna filmmen. Tack och lov så har kopior räddats åt eftervärlden.

Greve Orlock är inte en vacker vampyr utan ser mer ut som en gnagare. Orlock spelas intensivt och fascinerande av Max Schreck.Nina har insätt att hon, bara hon kan besegra vampyren på egen hand. Hon måste offra sig.  
   

Recensioner

Norrköpings tidning

Kandels Kapell vs Nosferatu en riktig rysare.
Att spela så att en skraltig svartvit kopia av en nästan 80 år gammal skräckfilm blir riktigt läskig måste vara en bedrift.


Uppsala tidning
Lyckat initiativ på slotts. Greppet att låta stumfilmsklassikern Nosferatu ackompanjeras av klezmermusik visade sig vara ett lyckat initiativ.
Två välbesökta föreställningar gavs på slottsbiografen i Uppsala på söndagen. Deras initiativ är mycket sympatiskt och det ska bli intressant att se om de försöker sig på något liknande igen.

Deras lekfulla musik kan nog passa även något lättsammare verk bland stumfilmsklassikerna. 
Sidtopp
 
     
     
Michael Kors Väskor Michael Kors Väskor Väskor Michael Kors Michael Kors Väskor Väskor Louis Vuitton Oakley solglasögon Oakley solglasögon Balenciaga Borse MCM Tasche Michael Kors Taschen Michael Kors Schweiz Gucci Taschen Sac Balenciaga